Rode glühwein
Een wandeling over de kerstmarkt, hier en daar wat lekkers eten en één of misschien ook wel twee glühweintjes drinken, met of zonder rum daar kunnen wij enorm van genieten. Zelf glühwein maken stond al zo lang op mijn lijstje en dit jaar heb ik het dan eindelijk eens gedaan, ik kan je vertellen dat ik nooit meer een kant en klare fles koop. Dit is veel lekkerder, leuk om te doen en ook nog eens heel leuk om mee te nemen naar de kerstborrel, brunch, familie, vrienden in een leuke weckfles als cadeautje of gewoonweg omdat ie zo lekker is.
Rode glühwein
Een lekker verwarmend drankje.
Porties: 5 glazen
Ingrediënten
- 1 fles droge rode wijn spätburgunder
- 1 sinaasappel in schijven
- 2 kaneelstokjes
- 5 kruidnagels
- 3 steranijs
- 2 el steranijs-kaneel suiker
- 1 el suiker
- ½ vanillestokje |
Instructies
- Doe de wijn en alle ingrediënten in een pan en verwarm al roerend op laag vuur. Let op de wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol en dat willen we niet, toch?
- Wanneer het geheel verwarmd is en de suiker is opgelost haal je de pan van het vuur. Laat hem een uurtje staan voordat je de glühwein serveert zodat de smaken kunnen intrekken.
- Wanneer je de glühwein gaat serveren verwarm je hem weer op, denk eraan niet laten koken. Serveer in een leuk glas en geniet van de glühwein.
- Zou de glühwein niet ineens opgaan, dan kun je hem in een afgesloten fles enkele dagen bewaren. Zet de glühwein dan wel in de koelkast.
Notities
Tips
Heb je geen vanillestokje in huis dan kun je dit weglaten, de glühwein is ook zonder vanille erg lekker. Je kunt in plaats van een spätburgunder ook een pinot noir gebruiken. Doe eens een scheut rum in de glühwein voor wat pit!
Heb je geen vanillestokje in huis dan kun je dit weglaten, de glühwein is ook zonder vanille erg lekker. Je kunt in plaats van een spätburgunder ook een pinot noir gebruiken. Doe eens een scheut rum in de glühwein voor wat pit!
-0 Reacties-