Slasoep
Deze soep aten wij voor het laatst op kerstavond 2013
tijdens ons grootste en leukste kerstdiner ooit, voor het eerst kerst in
Nederland met familie uit Australië.
De slasoep was een succes, het hele diner was een succes en het allerleukste
vond ik nog wel dat we samen in mijn veel te kleine keuken stonden te koken. Samen pasta maken, oesters openen, de borden
opmaken en samen proeven, mijn nichtje wilde alles proeven oftewel al snoepen
van al het lekkers dat we maakten. Wat een mooie herinneringen roept dit soepje
op, ik typ dit met een grote glimlach en dat is lange tijd anders geweest. Lange
tijd keek ik hierop terug met een gevoel van zowel vreugde en pijn in mijn hart.
Pijn omdat ik lange tijd dacht dit nooit meer te kunnen doen, nooit meer met plezier
in de keuken staan. Na mijn ongeluk was in de keuken staan meer een strijd met
mezelf dan dat ik er plezier aan beleefde. Dat is voorbij, ik sta weer elke dag
met veel plezier in de keuken en deze soep is lekkerder dan ooit tevoren.
Slasoep
Ingrediënten
- 1 kropsla (of andere groene sla)
- 1 kleine ui gesnipperd
- 500 ml warme Groentebouillon
- 1 eetlepel kerrieolie, heb je geen kerrieolie neem dan 1 el olie en ½ tl kerriepoeder
- 2 el room
- peper en zout
Instructies
- Maak de sla schoon en verwijder alle harde stukken, je gebruikt alleen het bladgroen, scheur het bladgroen in kleine stukken.
- Doe een el kerrieolie in een pan op middelhoog vuur, fruit hierin de ui aan. Heb je geen kerrieolie gebruik dan 1 el olijfolie en ½ tl kerriepoeder in de pan en fruit hierin de ui aan tot hij mooi glazig en zacht is.
- Vervolgens gaat de sla erbij, laat de sla slinken en voeg de groentebouillon en 2 el room toe, breng alles aan de kook en laat kort koken.
- Nu met de staafmixer alles pureren, zeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout en klaar is je sla soep.
-0 Reacties-