Tante Lenie’s groentesoep
De lekkerste groentesoepen die kreeg ik altijd bij mijn tante Lenie in België. Geen soep was hetzelfde, altijd anders maar elk soepje even lekker. Een paar jaar geleden vroeg ik haar dan toch maar eens naar het recept, en weet je wat ze zei: “kind neem de groenten die je in de frigo hebt liggen, olie in de pan, ui fruiten, groenten en kruiden erbij, aanvullen met water tot alles net onder staat, laten pruttelen, peper en zout en ge hebt de lekkerste groentesoep, room of roomkaas voor een feestelijke rijke soep”. Ik keek haar aan, lachte en we smulden van haar zelfgemaakte soep. Sindsdien maak ik altijd de groentesoep volgens recept van tante Lenie. Altijd lekker en altijd anders.
Vandaag ging dit in tante Lenie’s groentesoep
Tante Lenie’s groentesoep
Ingrediënten
- 2 grote uien gesnipperd
- 300 g wortel in blokjes
- 2 courgettes in blokjes
- 2 prei in ringen gesneden
- 2 puntpaprika’s in stukken gesneden
- 1 rode peper fijn gesneden
- ¼ tl komijnpoeder
- ¼ tl korianderpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl kerriepoeder
- 1 l water
- 500 g tomaten in kwarten gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- zout naar smaak
Instructies
- Zonnebloemolie in de pan verhitten en ui glazig fruiten. Vervolgens gaan alle groenten behalve de tomaten in de pan. Kruiden bij de groenten doen en al omscheppend alles ca. 5 minuten op een laag vuur bakken.
- Tomaten en 1 liter water toevoegen en soep ca. 30-40 minuten op een laag vuur laten pruttelen. Ik prik altijd in de wortel, is die zacht dan kan de soep met de staafmixer gepureerd worden.
- Zout naar smaak toevoegen.
- Soep serveren met een snee brood en boter.
- Voor een romig soepje kun je 1 eetlepel room toevoegen.
- Dit is genoeg voor 1 grote pan soep van ca. 2 liter.
-0 Reacties-