Spinazie crespelle met een vulling van courgette, aubergine, paprika geserveerd met gebakken paddenstoelen
Afgelopen week maakte ik weer eens crespelle, dat zijn van die dunne Italiaanse pannenkoekjes, een soort van flensje met een hartige vulling.
Zoals jullie weten is lekker koken met groenten een sport van mij en deze spinazie crespelle zijn meer dan geslaagd, Ik had nog van alles in de koelkast liggen, zin in iets lekkers, zin in comfortfood. Nou met deze crespelle heb ik mezelf overtroffen, maar dan ook écht! Wat zijn ze lekker! Ik heb een nieuwe favoriet in mijn rijtje van ultiem comfortfood, Ze hebben hier afgelopen week drie keer op tafel gestaan, dat zeg genoeg toch?
Ooh en dat is nog niet alles, ze krijgen van Jonathan mijn voedingscoach een dikke duim én geeft hij je hier ook nog eens 5 tips voor gezond eten. Dat is weer mooi meegenomen, krijg je in niet alleen een recept maar ook nog eens voedsel voor je geest.
Spinazie crespelle met een vulling van courgette, aubergine, paprika geserveerd met gebakken paddenstoelen
Ingrediënten
Voor de crespelle dat zijn heel dunne pannenkoekjes oftewel flensjes
- 50 g jonge bladspinazie
- 200 ml melk naar keuze
- 75 g volkorenbloem
- 1 ei
- 10 ml olijfolie
- Mespuntje nootmuskaat & snuf zout
Bechamelsaus
- 20 g boter
- 20 g bloem
- 200 ml melk
- Mespuntje nootmuskaat
Verder heb je nodig
- 2 courgettes
- 150 g paprika-aubergine spread
- 15 g geraspte Parmezaanse kaas
- 400-500 g gemengde paddenstoelen
- 2 tenen knoflook
- Koekenpan doorsnee 22 cm
- Ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met het raspen van de courgette, ik gebruik een grove rasp. Doe de geraspte courgette in een vergiet en laat hem hierin uitlekken terwijl jij het pannenkoekenbeslag en bechamelsaus maakt.
- Doe de spinazie met de melk in de blender en mix ongeveer 30 seconden.
- Doe de bloem, zout en nootmuskaat in een kom, schenk het melkspinazie mengsel erbij en mix met een garde tot een glad beslag, dan gaat het ei en de olijfolie erbij en mix je alles nog eens goed door. Laat het beslag rusten terwijl jij aan de bechamelsaus begint.
- Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een steelpan op laag vuur, is de boter gesmolten voeg je de bloem toe. Gaar de bloem 2 tot 3 minuten op een laag vuur terwijl je blijft roeren met een houten lepel of spatel. Vervolgens neem je een garde en terwijl je met de garde roert schenk je de melk erbij. Blijf met de garde roeren, de saus zal geleidelijk aan dikker worden, dit duurt ca. 15-20 minuten en dan is je saus klaar. Hoe langer je de saus laat pruttelen des te dikker hij wordt. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Wordt je saus te dik doe je er nog een scheutje melk bij.
- Terwijl de bechamelsaus staat te pruttelen bak je de pannenkoekjes. Verwarm de koekenpan en doe zoveel beslag in de pan zodat deze mooi de bodem van de pan bedekt. Maak een draaiende beweging met de pan, zo verdeel je het beslag gelijkmatig over de bodem van de koekenpan (ik gebruik hiervoor een sauslepel). Bak nu rustig de pannenkoek tot de bovenkant droger wordt, dan draai je hem voorzichtig om met een spatel. Wanneer je met de spatel langs de rand van de pannenkoek gaat en hij loslaat kun je het pannenkoekje aan de rand pakken en zo omdraaien. Zo bak je alle zes de pannenkoekjes.
- Zet een koekenpan op hoog vuur, doe er een eetlepel olijfolie in en verwarm deze. Doe de geraspte courgette in de koekenpan en bak 10 minuten op middelhoog vuur onder af en toe roeren. Roer er na 10 minuten de paprika-aubergine saus erdoor. Nu is alles klaar om de crespelle te maken.
- Zet de ovenschaal klaar en neem een flensje, schep op één helft van het flensje 2 eetlepels van het courgettemengsel en verdeel dit over deze helft, vouw de andere helft eroverheen, vouw nog eens dubbel (zie foto beneden) en leg hem zo in de ovenschaal . Herhaal dit voor de overige flensjes. Schep op elke flensje een lepel bechamelsaus en strijk dit mooi dun uit over de flensjes. Als laatste rasp je er de Parmezaanse kaas overheen. Zet de ovenschaal nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Terwijl de crespelle in de oven staat bak je de paddenstoelen; verwarm de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook wat peper en zout zoals jij ze graag hebt. Voor het serveren haal je de tenen knoflook eruit die hebben hun dienst bewezen en hun lekkere smaak afgegeven.
- Serveer de crespelle met de gebakken paddenstoelen en geniet van dit bordje heerlijkheid, dat niet alleen heel erg lekker is maar ook nog eens boordevol groenten zit.
Vullen en dubbelvouwen Nog eens vouwen Zo gaan ze de oven in
-0 Reacties-