Tagliatelle met paddenstoelen roomsaus
Een verwenmaaltijd vind ik dit, een feestje en het staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. De paddenstoelen schoonmaken en snijden is het meeste werk. De champignon roomsaus is trouwens ook heel lekker bij een stukje vlees. Als ik dit gerechtje maak denk ik altijd weer aan dat moment zo’n 25 jaar geleden; toen ik van Jacqueline leerde hoe je met maar 2 ingrediënten de lekkerste roomsaus maakt. Mooi he? Dat je dit soort momenten nooit vergeet.
Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus
Lekkere snelle gemakkelijke maaltijd en een feest om te eten.
Porties: 2
Ingrediënten
- 120 g ongekookte tagliatelle ik gebruik altijd De Cecco
- 400 g gemengde paddenstoelen in plakjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook gepeld heel laten
- 5 takjes tijm
- 150 ml slagroom
- 2 eidooiers
- peper & zout
- 1 el olijfolie
- Parmezaanse kaas om over de pasta te raspen
- paar takjes krulpeterselie
Instructies
- Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking en terwijl de pasta kookt maak je de paddenstoelen roomsaus.
- Verwarm in een koekenpan de olijfolie, bak de ui glazig samen met de hele tenen knoflook en de tijm (ca. 2 minuten), doe dan de paddenstoelen erbij, peper en zout en bak de paddenstoelen lekker bruin. Als laatste gaat de de slagroom bij de paddenstoelen, verwarm deze door haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoorheen (dit zodat het eigeel niet gaat stollen). Zet de pan 1 minuut terug op het vuur en roer alles goed door, de saus zal dikker worden (binden). Is de pasta nog niet gaar haal de pan dan van het vuur af tot de pasta klaar is.
- Als de pasta beetgaar is schud je deze af, zet de pan met de paddenstoelensaus op middelhoog vuur, schep de pasta erdoor en als alles gemengd is en lekker warm verdeel je de pasta over 2 borden. Wat geraspte kaas eroverheen en een beetje krulpeterselie. Dat is lekker ouderwets Italiaans. Buen Apetito !
-0 Reacties-