Tempeh saté met de lekkerste satésaus !
Gewoon omdat deze saté ontzettend lekker is! Serveer met rijst, zoetzure komkommer of courgette in het zuur en je smult van een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd. Natuurlijk ook lekker met de groente bami en in plaats van de omelet maak je de tempeh saté. Nou waar wacht je nog op! Tempeh halen en maken dit lekkers, de keuken in en smullen, en niet vergeten laat mij weten wat je ervan vindt. Tag me gebruik de #receptvanrenate vind ik leuk.
Tempeh saté met de lekkerste satésaus
Keertje geen vlees en toch zin in saté dan is dit wat jij maken wil, lekker, makkelijk en snel klaar.
Porties: 2
Ingrediënten
Voor de tempeh saté
- ca. 200 g tempeh in gelijk blokjes gesneden
- 2 el ketjap
- 1/2 tl sambal
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 lente ui in dunne ringetjes gesneden
Voor de satésaus
- 1 sjalot fijngesneden
- 3 cm gember fijngehakt of geraspt
- 2 tenen knoflook fijngehakt of geraspt
- 3 el ketjap manis
- 2 el water
- 1/2 tl sambal oelek
- 1/2 tl gembersiroop
- 1 rawit (kleine hete peper)
- 1 lente ui in dunne ringen
- 1 el rijstolie
Instructies
- Begin met het marineren van de tempeh saté, doe alle ingrediënten van de marinade in een kom, roer alles door en doe er de blokjes tempeh bij, schep alles om zodat alle blokjes bedekt zijn met de marinade. Zet opzij en ga verder met de saté saus, tussendoor schep je de blokjes tempeh nog eens om, marineer de tempeh 15 minuten langer mag ook.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, fruit de sjalot tot hij zacht en glazig is, doe dan de gember en knoflook erbij bak dit even mee en dan gaat de ketjap, water, sambal en gembersiroop erbij. Dit alles even goed verwarmen en klaar is je saté saus. De rawit en de lente-ui roer je erdoor als de saus van het vuur is, denk eraan een rawit is een heet pepertje hou je niet van pittig laat hem eruit of vervang hem door mildere peper. Deze saus is koud en warm lekker.
- Rijg de blokjes tempeh op een saté prikker, bestrijk de tempeh saté met wat olie en bak ze in een koekenpan in een minuut of 5-10 mooi goudbruin aan alle kanten en dan kun je ze serveren met de satésaus natuurlijk,
-0 Reacties-