Tomatenketchup van geroosterde kerstomaatjes
Deze tomatenketchup daar kan ik alleen maar van zeggen dat hij ontzettend lekker is en ja ik zeg het wel vaker maar dit is er weer één waarvan ik zeker weet dat als je het eenmaal gemaakt hebt het zeker niet de laatste keer is. Ik eet hem bij mijn tosti, maak er een cocktailsaus mee voor over de tonijnsalade, hij gaat in de groente lasagne, is lekker over mijn uitsmijter, je ziet het, mogelijkheden genoeg.
Tomatenketchup van geroosterde kerstomaatjes
Deze tomaten ketchup is makkelijk te maken en kan niet mislukken, verras jezelf en anderen met jouw zelfgemaakte tomatenketchup en voor recept inspiratie kijk dan gewoon eens op mijn blog.
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 500 gr. kerstomaten
- 1 el olijfolie
- tijm
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal
- Bestrooit met zout, verdeel de takjes tijm over de tomaten, besprenkel met olijfolie en zet ze ca. 20-25 minuten in de oven.
- Laat de tomaten 5 minuten afkoelen, haal de takjes tijm eraf die kunnen weg. Doe de tomaten in een zeef en druk ze met een lepel erdoorheen, doe dit met draaiende beweging, zo houd je een mooie dikke saus over zonder pitjes en velletjes en heb je in een mum van tijd een zelfgemaakte tomatenketchup die heel krachtig en puur van smaak is.
Notities
Deze ketchup is simpel en snel klaar, je hoeft geen tomaten in te koken. Door het roosteren verdampt een deel van het vocht, van 500 gram tomaten houd ik ongeveer 200-250 gram ketchup over. Je kunt deze ketchup verder op smaak brengen zoals jij dat lekker vindt.
De ketchup bewaar je in de koelkast, in een gesteriliseerde goed afsluitbare pot heb je er zeker 2-3 weken plezier van, al is hij hier eerder op.
Steriliseer de weckpot of jampot voor gebruik. Breng water aan de kook en dompel de weckpot of jampot hier 2-3 minuten in onder. Zet hem daarna ondersteboven op een schone theedoek om te drogen.
Het is een basis waar jij lekker creatief mee aan de slag kunt gaan. Ik zou zeggen leef je uit en laat het mij vooral weten. Tag mij of gebruik de #receptvanrenate vind ik leuk !
Tomaten wanneer ze uit de oven komen Het zeven van de tomaten
-0 Reacties-