Tosti gegrilde groene asperges, tomaat, mozzarella en gekookte ham
Wij zijn gek op gegrilde sandwiches oftewel een tosti voor de lunch, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het tussen twee lekkere dikke sneden desembrood leggen en grillen. Verras jezelf met deze tosti en laat daarna je fantasie eens los want met tosti’s kun je blijven variëren. Maak jij deze tosti of en andere lekkere versie, laat het weten tag me of gebruik de #receptvanRenate.
Tosti gegrilde groene asperges, tomaat, mozzarella en gekookte ham
Porties: 1 tosti
Ingrediënten
- 2 sneden desembrood
- 8 gegrilde groene asperges
- 4 kerstomaatjes in plakjes gesneden
- 3 mini bolletjes mozzarella ik gebruik die van Galbani
- 1 plak gekookte ham
- handje veldsla, heb je die niet spinazie of rucola is ook lekker
- Olijfolie
Instructies
- Neem de sneden desembrood en besprenkel ze met olijfolie, besprenkel de asperges met olijfolie en gril ze 2 minuutjes op de contactgrill daarna kun je de tosti maken.
- Leg de snee desembrood met de zijde waarop de olijfolie zit naar beneden, beleg de “droge” zijde met veldsla, leg hierop de ham, daarover verdeel je de gegrilde asperges, tomaat en mozzarella leg daarop de tweede snee brood met de zijde waarop de olijfolie zit aan de bovenkant. (de kanten met olijfolie die komen in contact met de gril en zo wordt je tosti lekker krokant aan de buitenkant)
- Ik verwarm mijn contactgril op de hoogste stand leg de tosti ertussen en in ca. 3-5 minuten gril ik hem krokant en bruin en dan is het genieten van deze lekker tosti.
Notities
Geen zin in vlees, laat dan de ham weg en besprenkel met balsamico voor je de tweede snee brood erop legt en hem grilt.
-0 Reacties-