Vanille croissant wentelteefjes met frambozen
Er zijn van die dagen dat gewoon alles klopt en samenkomt; vorige week vrijdag was zo’n dag. In het verschiet een weekendje weg in ons eigen Heuvelland. Huisje gehuurd met een uitzicht waar ik wel aan zou kunnen wennen en het zonnetje dat schijnt.
Wat wil een mens nog meer?
Terwijl ik mijn koeltas vul met lekkers voor het weekend, bedenk ik dat ik nog niets heb voor ontbijt op de zaterdagochtend waarmee ik mijn #instazus zou kunnen verwennen. Annemiek is gek op croissants en alsof het zo moet zijn loop ik naar mijn Foodies scheurkalender en het recept dat ik voor mijn neus heb voor ik afscheur; wentelteefjes gemaakt met croissants, kaneel en frambozen. Hoe dan?
Ik loop de tuin in pluk gele en rode frambozen, neem 2 eitjes, mijn flesje homemade vanille extract, poedersuiker en vul een flesje met melk. Ik kan niet wachten dit ontbijtje te maken voor Annemiek én op zondag voor Henk want ook hij is gek op croissants. Ik word hier zo blij van! Van het een op het andere moment inspiratie voor een feestelijk ontbijt! Ooh en onderweg stopte ik natuurlijk ook nog even voor croissants.
Het leukste vond ik dat Annemiek net als ik wentelteefjes van croissant niet kende en het een verrassend verwenontbijtje was voor haar, voor mij en op zondag voor Henk.
Het originele recept is van Willem van Santen en dat maakt het nóg leuker! Ik heb hem enkele jaren geleden een keertje ontmoet toen ik een prijs won bij Foodies Magazine. Dankjewel Willem voor de inspiratie en dit té lekkere ontbijt.
Ooh en zoek je nog inspiratie voor lekkere recepten met een Frans tintje neem dan zeker eens een kijkje op de blog van mijn #instazus; LevenalsgodinFrankrijk.
Vanille croissant wentelteefjes met frambozen
Ingrediënten
- 50 ml melk
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 2 croissants (liefst een dag oud)
- 100 gram frambozen
- poedersuiker
Instructies
- Doe de melk, de eieren en het vanille extract in een schaal (ik gebruikte een ovenschaal) en klop dit los.
- Snijd de croissants horizontaal doormidden en leg de helften in het mengsel laat ze even liggen en keer ze dan.
- Neem een koekenpan , ik gebruikte er een met een antiaanbaklaag, en verhit deze op middelhoog vuur. Laat ze even uitlekken boven de schaal voor je de croissanthelften in de pan legt. Bak ze om en om tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Leg twee helften op een bordje en serveer ze met frambozen en poedersuiker.
-2 Reacties-
Ze zijn echt heerlijk. En zo simpel om te maken. Dit was dan ook beslist niet de laatste keer dat ze bij ons voorbij komen.
Wat ontzettend leuk om te horen.