Vegan pancakes met blauwe bessen en banaan
Waarom nu pas een recept voor vegan pancakes? Gewoon niet aan gedacht, zelf eet ik alles en lust ik alles, behalve warme witlof, zodoende dat ik er niet zo bij stilsta dat niet iedereen alles kan, mag of wil eten. Gelukkig durven jullie te vragen. En hier zijn ze dan, vegan pancakes .
Het leuke hiervan is, dat ik, doordat jullie ernaar vragen producten gebruik die ik anders nooit zou kopen, zoals deze plantaardige variant op yoghurt. In de pancakes proef ik geen verschil, en waar ik nog blijer van word is dat de structuur van de pancakes hetzelfde is als met de Griekse yoghurt, whooohoo! Ik vind het helemaal geweldig! Vegan fluffy pancakes wie had ooit gedacht dat ik die zou maken? Ikke niet in elk geval.
Vegan pancakes met blauwe bessen en banaan
Ingrediënten
Voor het beslag
- 150 g Alpro Go On naturel
- 75 g volkorenmeel
- ½ banaan
- 1 tl bakpoeder
De topping
- ½ banaan
- 125 g blauwe bessen
- maple syrup
Instructies
- Snij de halve banaan in schijfjes en prak deze met een vork klein, doe dan de alpro go on erbij en roer dit door, vervolgens volkorenmeel en bakpoeder erbij mengen tot een beslag en klaar ben je. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
- Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof
(olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag wat blauwe bessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan…..Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met banaan, blauwe bessen en een scheut maple syrup. Deel je pancakes met de #receptvanRenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.
-0 Reacties-