Vegatarische pasta carbonara
Deze vegetarische variant op de pasta carbonara dankt zijn smaak aan de gerookte eidooiers die erdoorheen gaan. Gerookte wat Renate? Ja je leest het goed, gerookte eieren een geniaal idee van smoked eggs en de smaak is ongelooflijk. Enkele weken geleden alweer tijdens mijn boodschappen bij de Eyserhalte, je weet wel “mijn snoepwinkel”, zag ik ze liggen.
De eieren trokken mijn aandacht door die mooie opvallende donkerbruine gevlamde kleur én de rokerige geur. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Maar zoals zo vaak, afgeleid door al het lekkers vergeet ik ze maar dan is daar Marc die vraagt; “Renate heb jij de gerookte eieren al geproefd? Dat is echt iets voor jou. De eieren worden koud gerookt en zijn nog rauw waardoor je ze voor allerlei bereidingen kunt gebruiken. Hier neem maar een doosje mee, ik ben benieuwd wat jij ermee gaat maken.
Bij het horen van de koud gerookt en rauw begint mijn foodie brein al te draaien; een rokerige mayonaise, pavlova, mijn favoriete lunch met bacon en aardappel maar dan zonder de bacon, een wrap gemaakt met een omelet, zoveel mogelijkheden. Maar voor ik ermee aan de slag ga, wil ik weten hoe de smaak is, de pure smaak.
Het eerste wat ik ermee maak is een zachtgekookt eitje met desembrood soldaatjes om te soppen. Wat is dit een verrassing zeg! De rooksmaak geeft een hartige smaak aan het gerecht en het lijkt het alsof je bacon proeft. Gisteravond had ik opeens zin in pasta carbonara maar geen pancetta in huis jammer…. of … ik heb nog 3 gerookte eieren… zou ik? Binnen een kwartier stond deze vegetarische carbonara op tafel en wat hebben wij ervan gesmuld.
Vegatarische pasta carbonara
Ingrediënten
- 120 g ongekookte spaghetti of een andere pastasoort ik gebruik altijd De Cecco
- 2 tenen knoflook gehalveerd
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 2 sneden oud desem roggebrood in blokjes of ander brood
- 3 gerookte eidooiers; van smoked eggs
- 25 g geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas
- 5 takjes krulpeterselie gehakt
- Zwarte peper vers gemalen & zout
- 2 el olijfolie
Instructies
- Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking, terwijl de pasta opstaat maak je broodcroutons en de saus.
- Verwarm in een koekenpan 1 el olijfolie op middelhoog vuur bak hierin de brood blokjes in 2 tot 3 minuten haal dan de knoflook uit de pan en doe de ui erbij bak tot de ui glazig is/
- Neem een grote kom (hierin gaat straks de pasta met de croutons) en doe hier de eidooiers, de kaas, peterselie, gemalen zwarte peper (wees royaal) en een snufje zout in meng dan alles goed.
- Als de pasta beetgaar is schud je deze af, bewaar 2 eetlepels van het kookvocht die gaan samen met de pasta in de pan bij de broodcroutons en ui. Bak dit 1 minuut al omscheppend op hoog vuur. Daarna gaan de pasta, brood, en ui bij het eimengsel. Roer alles goed en snel door tot je de een romige pasta hebt. Serveer direct en rasp er aan tafel nog wat extra kaas over. Buen Apetito !
Notities


-0 Reacties-