Volkoren poffertjes met maple-espresso boter
Gisteravond na het avondeten zaten we aan tafel onder het genot van een kopje koffie te praten over van alles en nog wat. Geen idee of iemand iets gezegd heeft waardoor ik bedacht dat poffertjes met espressoboter weleens heel erg lekker zouden kunnen zijn. Terwijl mama, papa en Henk rustig verder praten loop ik de keuken in en maak ik een maple syrup espressoboter met in mijn hoofd al het idee om de boter te serveren met poffertjes, poedersuiker en een scheut bourbon barrel aged maple syrup van Stonewall Kitchen. Het zit allemaal in mijn hoofd morgen weet ik pas of het ook zo lekker is als ik in mijn hoofd heb. Of het lekker was? Jazeker! Lekker, makkelijk en bijzonder door het gebruik van de bourbon aged maple syrup. Net zo makkelijk als het maken van pancakes. Dus hup de keuken in en aan de slag. Ooh en de poffertjes zijn natuurlijk ook heel erg lekker met boter en poedersuiker. Ouderwets lekker zelfs!
Volkoren poffertjes met maple espresso boter
Ingrediënten
Voor de maple espresso boter
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 stick Nescafé espressopoeder
- 1 el maple syrup
Voor het poffertjes beslag
- 100 g volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 100 ml melk naar keuze
- 25 ml bruiswater
- 1 el maple syrup
- snuf zout
Instructies
- De maple espresso boterDoe de zachte boter in een kommetjes doe het espressopoeder erbij en roer met een vork door tot de poeder goed gemengd is met de boter, voeg dan de maple syrup toe en roer weer met de vork tot alles goed gemengd is. Ik doe de zachte boter in leuke ijsblokjes vormen en zet die in de vriezer, een half uurtje voor ik de poffertjes maak haal ik de boter uit de vriezer. Ik gebruik hiervoor siliconen vormen dan druk je de boter er bevroren makkelijk uit.
- Het poffertjes beslagDoe volkorenmeel, bakpoeder en zout in een kom en meng dit. Schenk de melk, bruiswater en maple syrup bij elkaar en roer dit door. Voeg nu de vloeistof geleidelijk toe aan de bloem terwijl je met een garde roert, als laatste voeg je het ei toe meng dit goed en klaar is je beslag voor de poffertjes. Het beslag kun je in de koelkast zetten tot gebruik en is makkelijk vooraf klaar te maken net als de maple espresso boter.
- De poffertjes bakkenVerwarm een poffertjespan op middelhoog vuur, vet in met boter en vul de holtes met het poffertjes beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes te zien zijn kun je de poffertjes omdraaien bak ze dan nog ca. 1 minuut en klaar zijn je poffertjes. Serveer de poffertjes met poedersuiker, maple-espresso boter en nog een extra scheut maple syrup.
-0 Reacties-