Whisky cocktailsaus
Het “recept ”van deze cocktailsaus heb ik gekregen van de visboer waar ik zolang ik mij kan herinneren kind aan huis was. Toen ik op mezelf ging wonen en voor het eerst een zalmcocktail wilde maken vroeg ik aan de visboer of ik wat van hun lekkere cocktailsaus kon kopen. Lachend zei ze: “maar kind dat maak je toch zeker zelf, je mengt mayonaise en ketchup tot je hem lekker vindt, meer doen wij hier ook niet”.
Ik was stomverbaasd dat het zo simpel was en stiekem geloofde ik het niet. Thuis heb ik hem meteen gemaakt en tot mijn verbazing was ie net zo lekker als bij de visboer. Deze cocktailsaus is de basis van mijn whisky cocktailsaus, die ik tegenwoordig maak met zelfgemaakte mayonaise en zelfgemaakte ketchup en dat is nóg lekkerder.
Whisky cocktailsaus
Ingrediënten
- 250 ml mayonaise, wil je de mayonaise zelf maken, en dat wil je, dan vind je hier het recept.
- 1 el whisky
- 5 el tomatenketchup zelfgemaakt natuurlijk en ben je in een makkelijke bui dan neem je die van Heinz
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng met de garde tot alles goed gemengd is en je whisky cocktailsaus is klaar. Vind je hem niet zoet genoeg dan doe je er nog wat tomatenketchup bij, blijven proeven en pas stoppen als hij is zoals jij hem lekker vindt.
- In een afgesloten pot kun je de whisky cocktailsaus in de koelkast ca. 2 weken bewaren
- Laat je de whisky weg dan heb je een alcoholvrije cocktailsaus. Je kunt de whisky ook vervangen door sherry of vodka net wat jij lekker vindt. Ik heb een fles Thaise Mekong whisky die ik alleen gebruik voor het maken van de Whisky cocktailsaus. Deze whisky is “het geheim” van mijn whisky cocktail saus.
-0 Reacties-