Witte bonenpuree
Bonenpuree je kunt hem als dip serveren met wat platbrood, of op getoast brood met gebakken paddenstoelen, of maak eens een portobello “steak” sandwich ermee.
Witte bonenpuree
Deze witte bonenpuree is een goede bron van eiwitten, een mooie aanvulling op veel vegetarische gerechten.
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 1 blik cannellini bonen laten uitlekken en afspoelen met water ( Bonduelle 310 g uitlekgewicht 250g)
- 1 el citroensap en rasp van 1 citroen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 ½ el olijfolie
- Peper & zout
Instructies
- Verwarm een halve el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, doe de knoflook, de bonen, citroenrasp en sap in de pan en bak alles ca. 5 minuten.
- Doe de bonen in een kom samen met een eetlepel olijfolie en pureer met de staafmixer, breng op smaak met peper zout en je bonenpuree is klaar.
-0 Reacties-