Witte glühwein
Nadat ik de rode glühwein gemaakt had was het de beurt aan de witte en weet je wat? Nu kan ik niet kiezen welke ik het lekkerst vind dus zit er maar één ding op; de rode glühwein die drinken we met kerst en de witte glühwein die drinken we met oud en nieuw terwijl we buiten de saté maken op de bbq, nu al zin in.
Witte glühwein
Witte glühwein een feestelijke drankje.
Porties: 5 glazen
Ingrediënten
- 1 fles witte droge wijn grauburgunder
- 1 sinaasappel in schijven
- 2 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 12 jeneverbessen
- 3 el vanillesuiker
- ½ vanillestokje
Instructies
- Doe de wijn en alle ingrediënten in een pan en verwarm al roerend op laag vuur. Let op de wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol en dat willen we niet, toch?
- Wanneer het geheel verwarmd is en de suiker is opgelost haal je de pan van het vuur. Laat hem een uurtje staan voordat je de glühwein serveert zodat de smaken kunnen intrekken.
- Wanneer je de glühwein gaat serveren warm je hem op, denk eraan niet laten koken! Serveer in een leuk glas eventueel met een schijfje sinaasappel en wat smaakmakers het oog wil ook wat toch? En dan is het genieten van je zelfgemaakte glühwein.
- Zou de glühwein niet ineens opgaan, dan kun je hem in een afgesloten fles enkele dagen bewaren. Zet de glühwein dan wel in de koelkast.
Notities
Tips
Heb je geen vanillestokje in huis dan kun je dit weglaten, de glühwein is ook zonder vanille erg lekker.
Je kunt de grauburgunder vervangen door een pinot gris of pinot grigio.
Doe eens een scheut rum in de glühwein, dan gaat ie van lief naar ondeugend!
-0 Reacties-