Witte Limburgse Löss-asperges van de BBQ
Na afloop van het geweldige asperge event op Hoeve Cortenbach ging ik naar huis met groene en witte Limburgse Löss-asperges . Ik wilde er iets nieuws mee maken en wat wil het toeval? De volgende dag is het heerlijk weer, Henk stookt de bbq op en het menu ; een ribstuk, witte asperges en aardappelspiesen. Henk had gelezen dat je witte asperges ook op de bbq kunt bereiden en daar was ik ontzettend nieuwsgierig naar, kon mij daar niets helemaal niets bij voorstellen. De groene die maken we vaker op de bbq maar de witte? Rauw en ongekookt op de bbq, dat kan toch niks worden. Dat had ik mis en niet zo’n beetje! Man man man wat waren ze lekker! Zo lekker dat wij gedurende het aspergeseizoen nog een paar keer asperges op de bbq gemaakt hebben, en een nieuwe bbq favoriet is geboren.
Witte Limburgse Löss asperges van de BBQ
Ingrediënten
- 14 dikke witte Limburgse Löss asperges
- rasp van 1 citroen
- paar takjes citroentijm
- 2 el olijfolie
- zout ik gebruik Maldon zout
Instructies
- Maak de asperges schoon, ik doe dat door met een dunschiller 2 keer rond te schillen en snij daarna het onderste harde stuk eraf.
- Doe de olijfolie in een kommetje, rasp de citroenschil en ris de blaadjes van de tijm. Meng de olijfolie met de citroenschil en tijmblaadjes, verdeel dit met een kwast over de asperges.
- Leg de asperges op de bbq maar let op dat ze niet direct in de vlammen liggen, ze verbranden snel. Blijf er in elk geval bij en draai ze regelmatig. De asperges zijn in een paar minuten gaar. Ja echt! Ik kon het ook niet geloven dat dit zo snel gaat.


-0 Reacties-