Wortelspread
Wortelspread weer eens een andere manier om je groenten te eten. Het is lekker op getoast desembrood, als wrap, ik roer soms enkele lepels door mijn havermoutpap of eet het met yoghurt. Ja écht! Met yoghurt, doe het maar eens, dat zoete van de wortel, het romige en zure van de yoghurt en dan voor de bite een lepel deargoodmorning granola.
Wortelspread
Wortelspread met yoghurt, granola en honing, mijn favoriete ontbijt op dit moment.
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 1 bosje bospeen
- snufje maldon zout
- 1 el olijfolie
- enkele takjes tijm
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Wortelen schoonmaken, in een ovenschaal leggen met een paar takjes tijm (zonder kan ook), snufje zout en besprenkelen met 1 el olijfolie. Even husselen zodat alle wortelen met een laagje olijfolie omhuld zijn. Laat ze maar lekker glimmend de oven in gaan.
- Wortelen in ca. 25 – 30 minuten roosteren tot ze lekker zacht zijn.
- Neem de staafmixer en pureer de geroosterde wortel met een snufje komijn, ik hou ervan als je een hint van komijn proeft.
- De spread is in de koelkast, in een schone luchtdicht afsluitbare, pot makkelijk een week houdbaar.
Notities
Hoe maak je mijn favoriete ontbijtspreads;
Gebruik in plaats van tijm gember, rasp gember over de wortel besprenkel met olijfolie en roosteren, of rasp de schil van een hele sinaasappel over de wortel heen. De gember die geeft je ontbijt wat pit en de sinaasappel zorgt voor een zoetje. Het is maar net in wat voor mood ik ben met welke van de twee ik mijn dag begin.
Gebruik in plaats van tijm gember, rasp gember over de wortel besprenkel met olijfolie en roosteren, of rasp de schil van een hele sinaasappel over de wortel heen. De gember die geeft je ontbijt wat pit en de sinaasappel zorgt voor een zoetje. Het is maar net in wat voor mood ik ben met welke van de twee ik mijn dag begin.
-0 Reacties-