Zoetzure komkommer
Het recept van deze zoetzure komkommer salade heb ik gekregen van mijn collegaatje Yuen San, dit is zoals haar moeder hem maakt. Ik zeg; niks meer aan doen !
Zoetzure komkommer
Een ontzettend lekkere salade, wij eten hem altijd bij de udon noedels met de honing/ketjap kip uit de wok en heel veel andere Aziatische gerechten. Makkelijk, snel klaar en heel erg lekker !
Porties: 4
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 125 ml water
- 125 ml rijstazijn ik gebruik Mizkan azijn
- 2 tl zout
- 1 el suiker
Instructies
- Meng water, rijstazijn,suiker en zout met een garde tot alles is opgelost.
- Halveer de komkommer en haal met een lepel de zaadlijsten eruit (zie foto beneden). Snijd de komkommer in schijfjes van ½ cm dik.
- Doe de schijfjes komkommer in de kom met het water/azijn mengsel en laat een uurtje intrekken. Langer mag ook. wordt het alleen maar lekkerder van. Dat is het! Meer kan ik er ook niet van maken.
Notities
Strooi er eens wat geroosterde sesamzaadjes over of snijd een pepertje in dunne reepjes en doe die bij de dressing voor een zoetzure komkommer met pit.


-0 Reacties-