Zomerse granola
Afgelopen week zittend in de tuin en kijkend naar de bijtjes die van de ene bloem naar de andere bloem hopten in ons bijentuintje bedacht ik deze granola met honing. Om het zoet niet al te veel te laten overheersen deed ik er wat citroengraspoeder bij en wat ons betreft is dit weer eens een superlekkere granola die helemaal zomers is.
Zomerse granola
Ingrediënten
- 75 ml olijfolie
- 75 g honing
- 100 g meergranen vlokken
- 100 g speltvolkoren vlokken
- 50 g amandelen schaafsel
- 75 g pecannoten
- 75 g paranoten
- 75 g pompoenpitten
- 1 tl citroengraspoeder
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
- Meng de olijfolie en honing, het wordt een dik mengsel.
- Gebruik je hele noten, hak ze dan in grove stukken.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
- Schenk het mengsel van olijfolie en honing bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven
- In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
- Na 40 minuten zet je de oven uit. Laat de granola in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier, ik steek er een houten pollepel tussen.
- Bewaar de granola in een luchtdicht afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed .
Op de blog vind je meerder granola recepten wat dacht je van deze pangranola zonder suiker, de je met maar 5 ingrediënten in 5 minuten maakt of de DearGoodMorning Granola HALLOOO WAKKER ! De boekweit granola, een winterse granola, de kerstgranola (leuk als cadeaute) en als laatste onze favoriet en ook het eerste granola recept dat ik op de blog zette. Genoeg inspiratie voor een lekkere granola en een goede en gezonde start van je dag. PS granola is ook altijd leuk om cadeau te geven in een vrolijke pot of leuk zakje !
-0 Reacties-