Zomerse ricotta aardbeien taart
Weet je nog mama’s kwarktaart ? Mijn favoriete kwarktaart waarvan ik enkele dagen geleden het recept op de blog zette zodat ik samen met mijn zusje in Australië eindelijk mama’s kwarktaart kon maken. Nou dat liep even helemaal anders dan gepland, géén kwark te vinden in Australië, gek hé ? Gewoon géén kwark! Typisch, hebben wij weer!
Zo trots op mijn zusje die al haar hele leven roept, ” ik ben geen keukenprinses, ik kan niet zo goed koken als jij, ik heb niet al die ideeën, jij kijkt ergens naar en ziet 1001 mogelijkheden, ik zie dat niet”. Hoe vaak ik haar ook zeg dat ze net zo lekker kan koken, niets op kan tegen haar mash met ballen, haar chili con carne de lekkerste is en haar camping pool cocktail the best cocktail ever is. Ze gelooft mij niet en kijk nu eens!
Hier staat jouw recept te shinen , jouw versie van mama’s kwarktaart. Spreken we af dat jij vanaf vandaag nooit meer zegt dat jij geen keukenprinses bent want kijk eens wat jij tevoorschijn getoverd hebt. Ik heb hem voor mama gemaakt en weet je wat?
Ze vindt hem lekkerder dan haar eigen kwarktaart. Wie had dat gedacht? Trots op jou! Ik zeg het je toch! Er schuilt in ons allemaal een keukenprinses je moet haar alleen de kans geven zich te laten zien en dan zet ze deze té lekkere ricotta taart voor jou op tafel.
Zomerse ricotta aardbeien taart
Ingrediënten
- 150 g droge koekjes ik gebruik Verkade Maria koekjes
- 50 g boter
- 4 blaadjes gelatine
- 450 g ricotta
- 50 g zure room
- 200 ml slagroom + 50 ml slagroom
- 75 g poedersuiker
- 500 g aardbeien
- springvorm Ø20cm
- zonnebloemolie om in te vetten of een andere neutrale olie
Instructies
- Begin met het weken van de blaadjes gelatine, week ze ca. 15 minuten in een kom met koud water.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met olie.
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe, roer alles goed door zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast dan kan hij alvast iets opstijven terwijl jij de vulling maakt.
- Klop 200 ml slagroom samen met de poedersuiker lobbig. Doe de ricotta en de zure room in een kom, roer kort door tot een mooi smeuïg mengsel en meng dan de lobbig geslagen slagroom erdoor.
- Verwarm in een klein pannetje 50 ml slagroom. Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de verwarmde slagroom. Let op lichtjes verwarmen zodat de gelatine kan oplossen het mag niet koken.
- Schenk het slagroom/gelatine mengsel langzaam en al roerend bij het ricotta /zure room/slagroom/mengsel en de vulling voor je taart is klaar Je kunt nu de bakvorm vullen.
- Neem de bakvorm uit de koelkast en begin met de aardbeien langs de rand te zetten, hoe? Halveer de mooiste aardbeien en zet ze met de snijkant tegen je de vorm aan wanneer langs de hele rand aardbeien staan vul je de bodem op met hele aardbeien en daarover schenk je de vulling, tik met de vorm een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen eruit te tikken en zet de taart nu 4-6 uur de koelkast in om op te stijven.
-0 Reacties-