Curryworst & Champagne in Aken
Voor worst moet je bij onze Duitse buren zijn al zijn er tegewoordig in ons eigen land ook hele goede worstmakers en daar laat ik mij dan ook regelmatig met veel plezier door verleiden. Niet vandaag, vandaag neem ik jullie mee naar de sjiekste “Pommesbude” van Aken, en heb je het over hotspots dan is dit er zeker eentje.
We gaan naar Maier Peveling’s voor curryworst en champagne. Ja dat lees je goed! Curryworst en champagne, een lekkere en feestelijke combi, die ik, nu alweer heel wat jaartjes geleden voor het eerst at op mijn verjaardag en….. een traditie was geboren.
Natuurlijk hoef je niet jarig te zijn om hier te eten, doen wij ook allang niet meer. Verder zijn bezoekers altijd een leuke aanleiding om hier een frietje met curryworst te gaan eten. Blijft leuk de gezichten wanneer er een fles champagne op tafel komt, kan ik van genieten van dat verrassingselement.
Je curryworst wordt geserveerd met huisgemaakte currysaus en die is er in drie varianten; van zoet naar pittig. Bij de friet, heb je de keuze uit een hele rits van zelfgemaakte sauzen. Wat ik meestal doe is niet kiezen maar de sausschaal nemen, krijg je alle sausjes geserveerd kun je zelf bepalen welke jij het lekkerst vindt. Mijn favorieten zijn de truffelmayo, de pindasaus en de fruitige mosterdcurrysaus. Dan neem ik ook nog de witte koolsalade die is zoo lekker!, Ik zeg er wel altijd bij “ohne Kümmel” (dat is komijn) die combi vind ik niet zo lekker met witte kool. Op de kaart vind je naast de curryworst nog enkele andere gerechten en naast champagne kun je ook kiezen voor een wijntje, water, fris of een lekker biertje, je bent tenslotte in Duitsland. De prijzen die zijn als je het mij vraagt geheel in verhouding met wat je krijgt, de laatste keer dat wij er waren betaalden wij voor de curryworst Euro 3,50, de witte kool salade ook, een frietje 2,80 en de sausschaal 3,90. Een piccolo Moët en Chandon 18,90 en een grote fles 54,90, kun je niets van zeggen toch?
Nog even iets over de worst, die wordt gemaakt door de ambachtelijke slager volgens recept van Christof Lang, de kok van restaurant La Becasse in Aken. In de keuken van restaurant La Becasse worden trouwens alle voorbereidingen gedaan en al is het overbodig om te zeggen, ik doe het toch; alles is vers, huisgemaakt, behalve de Heinz tomatenketchup .
Leuk weetje. Jaren geleden wilde ik La Becasse bezoeken, ik las toen dat de kok trotse eigenaar is van de de sjiekste “Pommesbude” van Aken waar curryworst naar zijn recept en champagne geserveerd wordt. Ik daar nieuwsgieriger naar was dan dineren in zijn restaurant. En zo kwam het dat we op mijn verjaardag hier zaten aan de curryworst, pommes en champagne, in plaats van te dineren in zijn met een ster bekroonde restaurant La Becasse. Het zo in de smaak viel dat we tot op de dag van vandaag niet verder zijn gekomen dan de curryworst met champagne. Ach ooit, ooit gaan we naar La Becasse.
Maier Peveling’s
Alter Posthof 16
D – 52062 Aken
Dagelijks geopend van 11.30 – 21.00 uur
-0 Reacties-