Being Renate
FOOD
LOVE
LIFE
BEING
Mijn recept om
Nog meer te genieten van eten
Aandacht te geven aan mensen van wie je houdt
Het leven bijzonder te maken
Te houden van jezelf
Hi, wat leuk dat ik je hier tegenkom.
Mijn naam is Renate en hier neem ik je mee op avontuur, in mijn keuken en mijn leven, waar eten de rode draad is. Eten is emotie elke dag weer. Zonder eten geen leven en zonder leven geen emotie. Mijn emotie laat zich niet leiden en dat zorgt vaker voor verrassingen en hilarische maar soms ook minder hilarische momenten.
Getrouwd met Henk, de allerliefste die er altijd voor me is, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Henk is de eerste proever hier in huis en die taak neemt hij heel serieus.
Geluk is voor mij in de keuken staan met iedereen die ik liefheb om me heen. Het mooiste moment van koken is het moment dat je er samen van geniet. Zittend aan een lange tafel, de glazen gevuld, schalen met lekkers op tafel, iedereen druk in de weer met elkaar, een grote gezellige en soms ook een beetje een chaotische bende.
Balans daar werk ik aan, balans op alle fronten en dat is een hele klus. Balans is geen 100% perfectie, dat is onmogelijk; de weegschaal die schommelt en elke dag is anders. Het leven en de balans draaien niet om een dag; het gaat om alle dagen. Je leeft niet op die ene dag en je creëert geen balans op die ene dag. Dit heb ik zelf nog maar pas ontdekt.
Op deze blog deel ik mijn recepten en het verhaal achter elk recept, eten en emotie zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik deel alles waar ik blij van word, de leuke plekjes die ik bezoek, foodadresjes, maar ook mijn gedachten, de leuke en de minder leuke. Mijn struggles met mijn gewicht, al ben ik er op dit moment zeker van dat ik die zo goed als overwonnen heb. Hoe? Daarover deel ik alles op mijn blog.
Lekker koken met verse producten dat doe ik het allerliefst. Hier op mijn blog wil ik je laten zien dat ook jij dat kan, dat het helemaal niet zo moeilijk is. Het vooral ontzettend leuk is om te doen en niets maar dan ook niets tegen dat gevoel op kan wanneer je geniet van het lekkers dat jij hebt klaargemaakt, en al helemaal na poging drie.
Verbrande toast, een ingezakte cake, mayonaise in de schift, pancakes die plakken in de pan en niet te vergeten mijn kerstnachtmerrie; de kalkoen die maar niet gaar wilde worden. Van elke misser leer ik. De kalkoen, mijn nachtmerrie, gaat nu elke kerst op de BBQ, Henk is de kalkoen de baas, ik maak lekkers voor erbij en heb geen slapeloze nachten meer. Mijn cake is nu net zo lekker als die van mijn mama, mayonaise maak ik alsof het niets is, de pancakes die plakken niet meer en met water, meel en zout tover ik elke week weer een lekker desembrood tevoorschijn uit mijn oven.
Niet alles lukt de eerste keer maar dat, die uitdaging elke keer weer, dat vind ik leuk, daar hou ik van. Er is niemand die me tegenhoudt om het een tweede, derde en nog eens te maken tot het is zoals ik het graag heb. Ik ben geboren met de liefde voor koken en lekker eten. Elke nieuwe dag geniet ik van de ontdekkingsreis; mijn oneindige ontdekkingsreis in de keuken. Waar alles kan en alles mag, waar niets onmogelijk is.
Ik hoop jou te inspireren de keuken in te gaan, lekker te koken maar bovenal van alles te genieten, van elke stap en van elk moment. Kom ga met me mee de keuken in, kies iets lekkers uit op de blog, iets waarvan je meteen denkt als je het ziet, dit wil ik. Dit lijkt me lekker maar vooral leuk om te maken. Maak het. Je zult versteld staan van je eigen kookkunsten. Geloof me.
Zie de recepten als de rode draad van het gerecht, doe lekker eigenwijs en maak je eigen versie, niets moet en alles mag, experimenteer, leer en geniet. Deel je creatie met me. Vind ik leuk! Zo genoeg gekletst nu, ik ga de keuken in, jij ook?
Weet je nu niet waar te beginnen dan help ik je graag op weg klik hier voor mijn favoriete ontbijt; pancakes, makkelijk te maken, een feest om te eten en nog gezond ook!
Veel lees maar vooral kook en eetplezier!
Renate
-9 Reacties-
Leuk verhaal
Liefde gaat door de maag of?
Precies!
Hoi Renate! Dit weekend even in alle rust de tijd genomen een kijkje te nemen op je kersverse foodblog. Superleuk dat je nu al die leuke en heerlijke dingen van instagram een plekje geeft op je eigen website. Het enthousiasme spat er ook hier helemaal van af. Veel plezier!
Hartelijke groet Dagmar
Wat leuk dat je een kijkje genomen hebt. Dank je voor het mooie compliment.
Leuk deze blog!
Fijn dat je een manier gevonden hebt om anderen te laten meegenieten van je “kunsten in de keuken”. Mooi vormgegeven en met persoonlijke verhalen. Chapeau.
Hoop nog heel veel van je te lezen, en heb om te beginnen eens drie ontbijtrecepten geprint.
Goed bezig!
Jacqueline
Wat een mooi compliment dank je ! En wat leuk dat je recepten geprint hebt. Laat het je smaken.
Hoi Renate,
Als ik door jouw blog kijk en lees dan kan ik maar aan één ding denken: passie. Passie voor eten en koken, voor smaken, gerechten en combinaties. Ik zie het terug in de foto’s, de verhalen en de recepten.
Ik heb zelf mogen genieten van je rabarbercake en het vers gemaakte brood. Heerlijk !
Compliment voor deze mooie blog en ik wens je nog veel ervaringen op je oneindige ontdekkingsreis in de keuken! Blijf reizen…
Groet,
Nino
Wat een ontzettend lief en mooi bericht is dit. Dank je 🌸