Recept afdrukken

Speculaas pancakes

Deze pancakes horen bij de maand december, pepernoten en speculaas pancakes.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag laten rusten, mag, het hoeft niet30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 ( 8-10 pancakes )

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaas en koekkruiden
  • 1 tl kaneelsuiker

De topping

  • 10 g boter
  • 1 tl kaneelsuiker
  • 2 el ongeklopte slagroom

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
  • Voor het sausje smelt je de boter samen met de kaneelsuiker al roerend op middelhoog vuur , schenk de slagroom erbij en laat alles 2 minuutjes pruttelen het sausje kookt dan wat in. Sausje van het vuur halen en laten staan tot gebruik. Het sausje kun je makkelijk vooraf maken, het wordt wat dikker als het afkoelt.
  • De pancakes bakken; verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan.....
    Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen, stooi er wat kaneelsuiker over, een drizzle van het speculaas roomsausje en smullen maar.
    Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.