Go Back

Overnight oats, makkelijk en snel

Een lekker gezond en voedzaam ontbijt, vooraf te bereiden en daardoor ideaal als je in de ochtend weinig tijd hebt.
Voorbereidingstijd10 min
Nacht in de koelkast laten staan12 uur
Totale tijd10 min
Porties: 2

Ingredi├źnten

  • 80 g havermout
  • 250 ml melk naar keuze
  • 1 banaan
  • Fruit naar keuze voor de topping de volgende ochtend

Instructies

  • Prak de banaan met een vork.
  • Verdeel de melk over 2 afsluitbare potten (lege jampotten zijn perfect).
  • Doe in elke pot 40 gram havermout, een ┬Ż geprakte banaan en roer dit door. Doe de deksels op de potten en zet ze een nacht in de ijstkast.
  • De volgende ochtend ijskast open, ontbijtje pakken en aftoppen met wat fruit. Mijn favoriete toppings zijn, afhankelijk van het seizoen; mandarijn/peer,
  • blauwe bessen/framboos en aardbeien.

Notities

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete topping is laat het me weten vind ik leuk.