Go Back

Pompoen pancakes

Met deze pancakes maak je een ontzettend lekker en verrassend ontbijt klaar dat ook nog eens boordevol groenten zit.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd15 min
Afkoelen van de pompoen2 uur
Totale tijd2 uur 45 min
Porties: 2 ( 8-10 pancakes )

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 g ricotta
  • 150 g geroosterde pompoen
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

De topping

  • Maple syrup meer heb je niet nodig alhoewel een plakje bacon erbij ook heel erg lekker is.

Instructies

  • Begin het roosteren van de pompoen, verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de pompoen schoon, snijd hem in blokjes van 2cm x 2cm, doe de blokjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en een beetje maldon zout. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de pompoen in ca. 25-30 minuten gaar. Prik met een satéprikker in een blokje pompoen, is de pompoen zacht dan is hij gaar. Pureer de pompoen met de staafmixer en laat afkoelen.

Hoe maak je de pancakes?

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje laat rusten voor je gaat bakken.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan.....
    Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met een plak bacon en maple syrup.
    Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.