Go Back

Omelet met boerenkool, bonen, paddenstoelen, paprika en tomaat.

Lekkere, snelle en gezonde lunch
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 el water met bubbels als je hebt, anders uit de kraan
  • 75 g boerenkool
  • 1 blikje bonen naar keuze uitlek gewicht ca. 125 gram
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 4 kerstomaatjes in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui in dunne ringen gesneden
  • 250 g gemengde paddenstoelen.
  • 2 dikke sneden brood eventueel besmeerd met boter.
  • peper & zout naar smaak
  • 2 el olie naar keuze

Ik gebruik een koekenpan met een doorsnee van 25 cm.

    Instructies

    • Kluts de eieren samen met een eetlepel water, peper en zout.
    • Doe een ½ eetlepel olie in een pan of wok en bak al omscheppend de boerenkool 2 tot 3 minuten.
    • Doe een eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui en paprika glazig in ca. 1 -2 minuten. Doe de paddenstoelen erbij en bak tot de paddenstoelen zo zijn zoals jij ze graag hebt. Breng op smaak met peper en zout.
    • Bak in een ander pannetje de bonen op middelhoog vuur, ongeveer 2 minuutjes, als de eerste bonen uit hun velletje barsten zijn ze goed.
    • Nu is alles klaar en kun je de omelet bakken, je gebruikt per omelet de helft van alle bovenstaande ingrediënten. Doe olie in de koekenpan en zet hem op halfhoog vuur. Schenk de helft van de geklutste eieren in de pan.
    • Verdeel de helft van de boerenkool, de helft van de bonen, de helft van het paprika/ui/paddenstoelen mengsel en de helft van de in plakjes gesneden tomaat over de omelet en bak hem tot de onderkant loslaat van de pan. Dat zal na ca. 3 - 5 minuten zijn Voor ik de omelet omdraai ga ik met een spatel langs de rand en onder de omelet door en schud ik de pan heen en weer. Dan ben ik zeker dat de omelet overal los is voor ik hem omkeer om hem nog 1 minuut aan de andere kant te bakken.

    Tip voor het keren van omelet

    • Ik draai mijn omelet altijd om met behulp van een deksel (bord kan ook) die leg ik op mijn koekenpan, keer hem om dan kan ik het ei vanaf het deksel mooi in de pan schuiven. Geen ergernis met omdraaien op deze manier, wanneer ik van deze rijk gevulde omeletten maakt.
      Laat het je smaken! Ik vind het leuk als je een foto op insta deelt van jouw omelet gebruik de #receptvanrenate of tag me.