Recept afdrukken

Getoast desembrood met wortelspread, kidneybonen en spruitenblaadjes

Ingrediënten

  • 1 klein blikje rode kidneybonen 160 gram
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 250 g geroosterde wortelen zie recept
  • snufje komijn
  • 3 spruitjes
  • 2 sneden desembrood
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Schud de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af met water en laat ze staan tot gebruik.
  • Neem de staafmixer en pureer de geroosterde wortel met een snufje komijn, ik hou ervan als je een hint van komijn proeft.
  • Halveer de spruitjes, haal het buitenste blaadje eraf en snij in dunne reepjes
  • Bestrijk de sneden brood met olijfolie, rooster ze in de pan, gril of broodrooster
  • Doe de rest van de olie in een koekenpan, fruit hierin de ui glazig doe dan de kidneybonen erbij en bak ze ca. 3-5 minuten, als de velletjes van de bonen gaan scheuren zijn ze goed.
  • Neem de sneden brood, besmeer met de wortelspread, verdeel de kidneybonen erover, top met de fijngesneden spruiten en geniet van je lunch.

Notities