Go Back

DearGoodMorning granola

Dit is niet zomaar een granola, wees gewaarschuwd, deze geeft je in combinatie met DearGoodMorning een heel andere ochtend, ik daag je uit, go for it !
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd45 min

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 30 ml maple syrup
  • 150 g roggevolkeren vlokken
  • 100 g havervlokken
  • 25 g amandelen schaafsel
  • 50 g walnoten
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g paranoten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenpitten
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ½ tl anijspoeder

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
  • Meng de olijfolie en maple syrup. Dit wordt een dik stroperig mengsel.
  • Gebruik je hele noten, hak ze dan in grove stukken.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
  • Schenk het mengsel van olijfolie en maple syrup bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven
  • In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
  • Na 40 minuten haal je de granola uit de oven en laat je de granola afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed al redt hij dat hier nooit.