Recept afdrukken

Pinda kippensoep met kokosmelk en noedels

Dit is een ontzettend lekkere soep die binnen een half uurtje klaar is.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingredi├źnten

  • 1 sjalot
  • ┬Ż rode puntpaprika in dunne reepjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 rode peper of sambal naar smaak
  • 150 g gekookte kip in reepjes
  • 1 tl kurkuma
  • 900 ml kippenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas (ik gebruik Mister Kitchen's super creamy)
  • 1/2 citroen
  • 50 g ongekookte zilvervlies rijst noedels
  • 1 lente ui in dunne ringen
  • 1 el rijstolie

Instructies

  • Hoe maak je het
  • Bereid de noedels volgens de instructies.
  • Zet de kippenbouillon op en verwarm deze.
  • Verwarm olie in de wok en fruit de ui en paprika ca. 2 minuutjes, doe dan de sambal of het pepertje erbij en wok een paar tellen mee. Nu gaat de knoflook, kip en kurkuma erbij en wok je alles nog 1 minuut.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, dan de kokosmelk en als laatste de pindakaas, is de pindakaas opgelost dan breng je de soep op smaak met citroensap.
  • Verdeel de rijstnoedels over 2 kommen schep de soep erover en bestrooi met de lente ui.

Notities

Heb je geen kippenbouillon en gekookte kip dan kun je ook kippenbouillon maken van een bouillonblokje en hierin een kipfilet garen. Zet een pannetje met 1L water op, doe hier de bouillontabletten en een kipfilet in. Breng alles langzaam tegen de kook aan en houdt dit 5 minuutjes zo. Zet dan het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat nog ca. een kwartiertje staan tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de bouillon en trek hem met een vork in stukjes.