Go Back

Pancakes met kiwi (lactose en glutenvrij)

Lekker, makkelijk snel en voor iedereen, zijn deze pancakes.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag 1/2 uurtje laten rusten, mag, hoeft niet30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 g plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld Alpro go on of kokosyoghurt)
  • 75 g rijstmeel
  • 1/2 banaan
  • 1 tl bakpoeder

De topping

  • 1 kiwi in blokjes gesneden
  • scheut maple syrup

Instructies

  • Snij de halve banaan in schijfjes en prak deze met een vork, doe dan de yoghurt erbij en roer dit door, vervolgens rijstmeel en bakpoeder erbij mengen tot een beslag en klaar ben je. Laat het beslag een ½ uurtje rusten in de koelkast (langer mag ook). Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan.....
    Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met de kiwi en maple syrup.
    Deel je pancakes met de #receptvanRenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.