Go Back

Portobello “steak”” sandwich

Deze sandwich is een onzettend lekkere vega variant op de steak sandwich
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 sandwiches

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het grillen van de portobello’s, zet een grillpan op hoog vuur en smeer de bovenkanten van de portobello’s in met mosterd. Gril de portobello’s in de grillpan aan elke kant ca. 5 minuten, snij de portobello’s in plakken en leg ze aan de kant tot je de portobello “steak” sandwich gaat maken.
  • Neem de sneden brood besprenkel de “buitenkanten” (dat zijn de kanten die straks in contact komen met de grill) met olijfolie neem dan een halve teen knoflook en wrijf met de snijkant over de met olijfolie besprenkelde kant van de snee brood. Dit geeft straks met grillen extra smaak aan je portobello “steak” sandwich.
  • Beleg de onderste helft van je sandwich begin met 2 el bonenpuree, daarop komt de paprika/aubergine spread. Leg op de paprika/aubergine wat spinazie blaadjes, daarop komen de plakken geroosterde aubergine en courgette, daarop leg je de in plakken gesneden portobello, verdeel 4 kwarten ui over de sandwich en doe er wat chili jam op. Als laatste gaat de tweede snee brood er bovenop.
  • Grill de je portobello “steak” sandwiches in een contactgrill in ca. 5 minuten krokant en goudbruin.

Notities