Go Back

Gegrilde courgette en aubergine

Met gegrilde in de koelkast kun je ontzettend veel lekkere maaltijden maken die niet alleen gezond zijn maar ook nog eens heel erg lekker, een betere combinatie is er niet als je het mij vraagt.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Instructies

  • Was de aubergine en de courgette, schillen is niet nodig, snij ze in plakken van ca. 3 mm dik, dat kan in de lengte zijn of ronde plakken afhankelijk waarvoor je ze wilt gaan gebruiken of wat je leuk vindt.
  • Aubergine verkleurt snel, je kunt dit tegengaan door de plakken te besprenkelen met citroen of ze meteen grillen, ik doe dat laatste.
  • Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de plakken courgette en aubergine aan elke kant ca. 1 ½ minuut.
  • Ik leg de gegrilde courgette en aubergine op een schaal, wanneer ze afgekoeld zijn doe ik ze een goed afsluitbare glazen pot en zet deze in de koelkast, zo blijven mijn gegrilde groenten zeker een week goed.

Notities

Je kunt de plakken courgette en aubergine ook kruiden en insmeren met peper en zout, knoflook wat tijm, om ze te serveren bij een borrelplank, of als bijgerecht bij een stuk vlees.
Aubergine en courgette zijn beiden vrij neutraal van smaak, laat je fantasie erop los, als het om kruiden gaat kun je er eindeloos mee variëren.