Go Back

Witte bonenpuree

Deze witte bonenpuree is een goede bron van eiwitten, een mooie aanvulling op veel vegetarische gerechten.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Porties: 1 portie

Ingredi├źnten

  • 1 blik cannellini bonen laten uitlekken en afspoelen met water ( Bonduelle 310 g uitlekgewicht 250g)
  • 1 el citroensap en rasp van 1 citroen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 ┬Ż el olijfolie
  • Peper & zout

Instructies

  • Verwarm een halve el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, doe de knoflook, de bonen, citroenrasp en sap in de pan en bak alles ca. 5 minuten.
  • Doe de bonen in een kom samen met een eetlepel olijfolie en pureer met de staafmixer, breng op smaak met peper zout en je bonenpuree is klaar.