Ga terug

Pompoen cakeje “vermomd” als koekje

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
  • Doe alle droge ingrediënten; bloem, bakpoeder, pumpkin spice en zout in een kom, meng alles en zeef het eventueel 1 keer.
  • Mix de boter en de suiker romig voeg dan het ei toe en mix tot dit is opgenomen, voeg dan pompoenpuree en vanille essence toe mix alles nog eens kort tot een mooi egaal beslag. Roer nu bloem, bakpoeder, pumpkin spice en zout mengel erdoor. Het wordt een stevig beslag.
  • Nu het beslag klaar is meng je er de chocoladedruppels en noten doorheen.
  • Neem een bakplaat bekleed die met bakpapier en maak met een lepel hoopjes beslag, laat tussen de koekjes ca. 5 cm ruimte . Zet de bakplaat een kwartiertje in de koelkast langer mag ook.
  • Haal de bakplaat uit de koelkast, druk nu de hoopjes beslag lichtjes aan, dit kan met de hand of de achterkant (bolle kant) van een lepel.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ca. 20 minuten gaar. Wanneer ze uit de oven komen laat je ze 2 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze op een rooster legt om verder af te koelen.

Notities

Vervang de witte chocolade eens door melkchocolade, pure chocolade, gebruik andere noten of maak ze zonder vulling dat is ook lekker.