Ga terug

Spinaziepannenkoek met gebakken haloumi, paprika en tomaat

Lekker en gezond lunch gerecht
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • 200 ml melk naar keuze
  • 1 ei
  • 75 g volkorenmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • peper & nootmuskaat
  • 1 el zonnebloemolie

Voor de topping

  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 200 g kerstomaatjes in plakjes gesneden
  • 100 g haloumi in dunne plakjes gesneden
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Doe de spinazie met de melk in de blender en mix ongeveer 30 seconden.
  • Giet het spinazie/melk mengsel in een kom, voeg volkorenmeel, 1 ei, ½ theelepel bakpoeder, zout, peper en nootmuskaat toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes haloumi aan elke kant in enkele minuten goudbruin. Haal de plakjes haloumi uit de pan en snijd deze in dunne reepjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de paprikareepjes een minuutje of 3 tot 5. Ik hou van een bite maar bak ze zoals jij het lekker vindt. Als de paprika de gewenste bite heeft, doe je de tomaatjes erbij en verwarm je ze een minuutje mee.
  • Verwarm een koekenpan, doe hierin wat zonnebloemolie en doe zoveel beslag in de pan zodat deze mooi de bodem van de pan bedekt. Maak een draaiende beweging met de pan zo verdeel je het beslag gelijkmatig over de bodem van de koekenpan. Bak nu rustig de pannenkoek tot de bovenkant droger wordt, dan draai je hem voorzichtig om met een spatel.
  • Je haalt 4 tot 5 pannenkoeken uit het beslag met een koekenpan die een doorsnee heeft van ca. 22 cm.
  • Serveer de pannenkoeken met het paprika/tomaten mengsel en de reepjes haloumi.

Notities

Om mee te nemen
De pannenkoek is koud ook lekker. Ik neem hem graag me naar het werk. Verdeel tomaat, paprika en verkruimelde feta over de pannenkoek, rol de pannenkoek op en je hebt een spinaziepannenkoek wrap voor de lunch op het werk. Waarschuwing, let goed op je lunch, voor je het weet zitten je collega’s eraan.
Als borrelhapje
Besmeer een pannenkoek met een dun laagje roomkaas en gerookte zalm oprollen hapklare stukjes snijden, prikkertje erin en klaar is je borrelhapje.
Bedenk jij een lekkere variant laat het me weten, tag mij of gebruik de #receptvanrenate vind ik leuk.