Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Persillade

Een onmisbare smaakmaker in mijn keuken.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Porties: 1

Ingrediƫnten

  • 15 g peterselie, de blaadjes en dunne steeltjes
  • 1 teen knoflook
  • 40 ml olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • snufje Maldon zout

Instructies

  • Hak de peterselie fijn.
  • Maak de teen knoflook schoon, snijd hem doormidden, haal de kern eruit en hak fijn.
  • Doe nu alle ingrediĆ«nten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een geheel en je persillade is klaar.
  • Bewaar de persllade in de koelkast in een goed afsluitbare glazen pot, zo kun je de persillade met gemak enkele weken bewaren. De olijfolie stolt wanneer hij in de koelkast staat maar wordt weer vloeibaar zodra hij op kamertemperatuur komt .

Notities

Gebruik in plaats van witte wijnazijn eens citroensap en/of rasp of gebruik in plaats van zout ansjovis dan is ie weer heel anders van smaak.
Hoe gebruik je het
Het is een veelzijdige smaakmaker, zoals bij deze bloemkoolsoep met paddenstoelen of meng de persillade met mayonaise en gebruik dit als dressing voor bijvoorbeeld een steak sandwich. De persillade is lekker bij vis zoals ik hem voor het eerst at in Antibes, speel ermee en laat me weten waarmee jij hem combineert.