Ga terug

10 tips om de beste pancakes te bakken

Met deze tips mislukken je pancakes nooit meer!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag laten rusten, mag, het hoeft niet30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 ( 8-10 pancakes )

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el Boskoop appelstroop van de Stroopstoker

    of een andere Limburgse appelstroop

De topping

  • 125 g blauwe bessen
  • handje aalbessen
  • 1 banaan
  • scheut maple syrup

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er geen vetstof in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag een paar blauwe bessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen, te toppen met wat rode bessen, banaan en eventueel nog wat extra blauwe bessen en.... een scheut maple syrup, Oeps! Was ik die bijna vergeten.
    Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes..