Ga terug

Winterse Granola met speculaas en koekkruiden

Lekkere granola met de smaken die voor mij horen bij de decembermaand.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 50 ml honing
  • 200 g volkoren havervlokken
  • 50 g boekweitvlokken
  • 150 g noten; deze keer gebruik ik hazelnoten paranoten en amandelen; 50 gram van elke soort.
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 tl speculaas en koekkruiden

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
  • Meng de olijfolie en honing met een garde. Dit wordt een dik stroperig mengsel
  • Hak de noten in kleinere stukken.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
  • Schenk het mengsel van olijfolie en maple syrup bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven
  • In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
  • Zo makkelijk is het. Na 40 minuten haal je de granola uit de oven. Laat de granola afkoelen en bewaar de granola in een goed afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed al redt hij dat hier nooit.