Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Granola

Deze granola heb je zo gemaakt en heb je hem eenmaal gemaakt dan koop je nooit meer kant en klare.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 30 ml maple syrup
  • 200 g havermout
  • 150 g noten, ik mix altijd 3 soorten; 50 gram van elke soort. Ik gebruik wat ik in huis heb. Bijvoorbeeld, walnoten, paranoten en amandelen.
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
  • Meng de olijfolie en maple syrup met een garde. Dit wordt een dik stroperig mengsel.
  • Hak de noten in kleinere stukken.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
  • Schenk het mengsel van olijfolie en maple syrup over de droge ingrediënten en meng alles goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
  • Nu kun je de bakplaat in het midden van je oven schuiven
  • In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven gaat harder aan de achterkant.
  • En zo makkelijk is het. Na 40 minuten haal je je zelfgemaakt granola uit de oven. De granola laten afkoelen en dan kun je hem in een goed afsluitbare pot zeker 2 weken bewaren, al redt hij dat hier nooit

Notities

Vervang de maple syrup eens door honing of gembersiroop.