Ga terug

Bananenbrood

Dit bananenbrood is zo gemaakt en ontzettend lekker om je dag mee te beginnen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood

  • 3-4 bananen zo zwart mogelijk hoe zwarter hoe zoeter
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 g volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • standaard cakevorm
  • beetje olijfolie voor het invetten van de vorm

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
  • Snijd de bananen in plakken, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn doe vervolgens suiker erbij en roer alles door. Laat dit staan tot gebruik.
  • Neem de cakevorm, vet deze in met olie en bebloem hem, zet weg tot gebruik.
  • ​Doe volkorenmeel, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng dit.
  • Roer de kokosmelk door het banaan/suiker mengsel.
  • Doe de droge ingrediënten (volkorenmeel/bakpoeder/zout) bij de natte ingrediënten (bananen/suiker/kokosmelk) en meng dit tot je een stevig beslag hebt.
  • Neem de ingevette en bebloemde cakevorm vul deze met het beslag  en bak het bananenbrood ca.  45 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven gaar. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Steek de satéprikker in het brood, komt hij er "schoon" uit dan is het brood gaar, blijft er beslag aan plakken dan zet je hem nog even terug. Laat het brood 5 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Notities

Rooster een plak van bananenbrood en besmeer het met kokoskaramel.