Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tante Ria’s bananenbrood met een twist

Bananenbrood is altijd een goed idee.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood

  • 3 bananen
  • 50 g lichtbruine bastaardsuiker
  • 2 eieren
  • 250 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g frambozen
  • 50 g pindakaas
  • 1 standaard cakevorm
  • Klontje boter voor het invetten van de vorm

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden.
  • Snij de bananen in plakken, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn. Doe de suiker erbij, roer alles door laat dit staan tot gebruik.
  • Neem je cakevorm, vet deze in met boter en bebloem hem, zet weg tot gebruik.
  • Doe volkorenmeel, bakpoeder, snufje zout in een kom en roer dit door.
  • Mix de eieren door het banaan/suiker mengsel.
  • Doe de droge ingrediënten (volkorenmeel/bakpoeder/zout) bij de natte ingrediënten (bananen/suiker/ei) en mix dit tot een beslag met een garde.
  • Neem een kommetje, doe hier 150 gram van het beslag in en 50 gram pindakaas, roer dit goed door.
  • Neem de ingevette en bebloemde cakevorm en vul die met de 2/3 van het beslag leg hierop de helft van de frambozen, daarop kom het pindakaas beslag en dan de rest van het beslag. Leg nu de rest van de frambozen op het beslag en druk ze er een beetje in (zie foto beneden) .
  • Bak het bananenbrood 45 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven en controleer dan met een prikker of je bananenbrood gaar is. Komt de prikker "schoon" uit het bananenbrood dan is hij gaar, blijft er beslag aan plakken dan zet je hem nog even terug. Laat het bananenbrood 5 minuten in de vorm afkoelen. Stort het bananenbrood op een taartrooster en laat verder afkoelen. Lekker voor ontbijt, als tussendoortje of bij de koffie.