Ga terug

Havermoutpap met gebakken paddenstoelen, geroosterde wortel en een spiegelei

Met deze hartige havermoutpap ontbijt je weer eens heel anders en het is verrassend lekker !
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Wortel rooster je de avond vooraf30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingredi├źnten

  • 1 bos bospeen
  • paar takjes tijm
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 80 g havermout
  • 300 ml melk naar keuze
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Instructies

Dag van tevoren rooster je de wortelen

  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 180┬░C
  • Wortelen schoonmaken, in een ovenschaal leggen met een paar takjes tijm (zonder kan ook), snufje zout en besprenkelen met 1 el olijfolie. Even husselen zodat alle wortelen met een laagje olijfolie omhuld zijn. Laat ze maar lekker glimmend de oven in gaan.
  • Wortelen in ca. 25 - 30 minuten gaar roosteren.

De volgende ochtend

  • Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in kwarten of halveer ze. Dit ligt aan de grootte van je paddenstoelen en wat jij leuk vindt.
  • Doe de havermout en melk in een pannetje, breng aan de kook en hou dit dan nog minuutje of 2 tegen de kook aan. Pannetje van het vuur halen en laten staan is. Dan is de havermoutpap lauwwarm als je hem opdient.
  • Verhit een grote hapjespan en bak hierin de paddenstoelen in 1 eetlepel olijfolie goudbruin met wat peper en zout. Doe nu de helft van de geroosterde worteltjes erbij, die hoef je alleen maar even mee op te warmen.
  • Bak in een koekenpan de spiegeleitjes en verdeel alles over 2 borden.
    Ik begin met de havermoutpap, leg hierop het eitje, de gebakken paddenstoelen en geroosterde wortel. En dan kan het feest dat genieten heet beginnen; smakelijk!