Havermoutpap met gebakken paddenstoelen, geroosterde wortel en een spiegelei
Met deze hartige havermoutpap ontbijt je weer eens heel anders en het is verrassend lekker !
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Wortel rooster je de avond vooraf30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2
- 1 bos bospeen
- paar takjes tijm
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 80 g havermout
- 300 ml melk naar keuze
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- peper & zout naar smaak
Dag van tevoren rooster je de wortelen
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180°C
Wortelen schoonmaken, in een ovenschaal leggen met een paar takjes tijm (zonder kan ook), snufje zout en besprenkelen met 1 el olijfolie. Even husselen zodat alle wortelen met een laagje olijfolie omhuld zijn. Laat ze maar lekker glimmend de oven in gaan.
Wortelen in ca. 25 - 30 minuten gaar roosteren.
De volgende ochtend
Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in kwarten of halveer ze. Dit ligt aan de grootte van je paddenstoelen en wat jij leuk vindt.
Doe de havermout en melk in een pannetje, breng aan de kook en hou dit dan nog minuutje of 2 tegen de kook aan. Pannetje van het vuur halen en laten staan is. Dan is de havermoutpap lauwwarm als je hem opdient.
Verhit een grote hapjespan en bak hierin de paddenstoelen in 1 eetlepel olijfolie goudbruin met wat peper en zout. Doe nu de helft van de geroosterde worteltjes erbij, die hoef je alleen maar even mee op te warmen.
Bak in een koekenpan de spiegeleitjes en verdeel alles over 2 borden.Ik begin met de havermoutpap, leg hierop het eitje, de gebakken paddenstoelen en geroosterde wortel. En dan kan het feest dat genieten heet beginnen; smakelijk!