Ga terug

Boerenkoolomelet met zalm

Dit is een lekkere, voedzame en gezonde lunch die ook nog eens snel klaar is.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 ei en eetlepel water
  • 50 g verse zalm
  • 25 g boerenkool
  • ½ paprika in reepjes gesneden
  • 5 kerstomaatjes in plakjes gesneden
  • 1 dikke snee brood eventueel besmeerd met boter.
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • peper & zout naar smaak
  • 1 el olie naar keuze

Ik gebruik een koekenpan met een doorsnee van 22 cm

    Instructies

    • Kluts het ei samen met een eetlepel water, peper & zout.
    • Neem de zalm smeer die in met olijfolie, kerriepoeder en zout en bak hem om en om in een warme pan, 2 minuten per kant. Haal hem uit de pan en breek hem in stukken.
    • Maak het pannetje schoon met keukenpapier doe er wat olie in en bak de paprika en tomaat ca. 1 minuut, doe dan de boerenkool erbij en bak alles al omscheppend nog 2 tot 3 minuten.
    • Nu de groenten en de vis klaar zijn kun je de omelet bakken. Doe olie in de koekenpan en zet hem op halfhoog vuur. Schenk het ei in de pan en verdeel de groenten over het ei, als laatste de stukjes zalm, bak de omelet tot de bovenkant gaar is zonder hem te draaien. Voor ik mijn omelet uit de pan schep ga ik altijd met een spatel langs de rand en onder de omelet door, en schud dan de pan heen en weer. Dan ben ik zeker dat de omelet overal los is en ik hem mooi op mijn bord kan schuiven.

    Notities

    Is het boerenkoolseizoen voorbij dan is deze omelet ook ontzettend lekker met spinazie. In plaats van 25 gram boerenkool gebruik je 50 gram, spinazie slinkt ontzettend vandaar de dubbele hoeveelheid of maak hem eens met gerookte zalm in plaats van verse zalm, sla dan stap 2, het bakken van de zalm,  over. Laat het je vooral smaken! Ik vind het leuk als je een foto op insta deelt van jouw omelet gebruik de #receptvanrenate of tag me.