Ga terug

Oma’s goulash

Dit is thuiskomen, dit is comfortfood, dit is ouderwets lekker.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd1 uur 30 min
Totale tijd2 uur
Porties: 12

Ingrediënten

  • 750 g runderriblappen
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 rode puntpaprika´s
  • 1 Spaanse peper
  • 1 el Hongaarspaprikapoeder
  • 2 runder bouillonblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gula djawa of kristalsuiker oma gebruikte kristalsuiker
  • 1 l tomatenpassata
  • 150 ml water
  • 400 g champignons in kwarten gesneden
  • 1 grote aardappel of 2 kleine in kleine blokjes gesneden
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de riblappen in gelijke stukken (ca. 2 x 2 cm) doe een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Doe dit in delen, niet al het vlees ineens in de pan, maar bak het in twee of drie keer. Terwijl ik het vlees aanbak snijd ik de groenten in stukken.
  • Wanneer het vlees rondom bruin gebakken is haal je het uit de pan, doe nu een eetlepel olie in de pan en bak hierin de uien en knoflook glazig in ca. 2 minuten doe dan de paprika en het pepertje erbij en bak alles nog ca. 2 tot 3 minuten. Dan gaat het vlees terug in de pan, strooi het paprikapoeder erover en verkruimel de 2 bouillonblokjes boven het vlees, nu alles doorroeren. Nu kan de ketjap, gula djawa of gewone suiker, tomatenpassata en 150 ml water erbij (of ietsje meer het vlees met net onder staan). Nu alles ca. 1 ½ uur uur laten sudderen op een laag vuurtje.
  • Na ca. 1 ½ uur gaan er de champignons bij en de blokjes aardappel. Laat alles nog een half uurtje sudderen, zet dan het vuur uit en laat afkoelen. Wij eten de goulash altijd de volgende dag, dan zijn alle smaken goed ingetrokken en hij het het allerlekkerst. Kun je niet wachten dan eet je toch gewoon 2 dagen goulash en dan één keer met friet, zo heeft Henk hem het liefst.

Notities

Lekker met rijst of met friet maar het liefst eet ik oma´s goulash met Klöße want zo at ik hem bij oma.