Ga terug
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Rabarbercake

Deze cake is een succesnummer altijd weer, altijd en overal.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur
afkoelen15 min
Totale tijd1 uur 30 min

Ingrediënten

  • 250 g roomboter op kamertemperatuur.
  • 250 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • ½ tl zout
  • 4 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 250 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 350 g rabarber
  • 2 el suiker, om over het beslag te strooien voor het de oven ingaat
  • Cakeblik rond doorsnee ca. 30 cm of rechthoekig ca. 33x23 cm

Instructies

  • Om te beginnen meng en zeef je bloem en bakpoeder 3 keer, dat is “het geheim” voor een luchtige cake en dat is niet mijn geheim, nee, dat komt van Hidde de Brabander
  • Maak de rabarber schoon, snijd de stengels in de lengte door en daarna in stukken zodat ze in je cakevorm passen.
  • Beboter en bloem de bakvorm en verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Mix de boter, suiker, vanille suiker en ½ theelepel zout in ca. 5 minuten romig. Voeg dan één voor één de eieren toe, mix tot het toegevoegde ei volledig is opgenomen en voeg dan pas een volgend ei toe. Als laatste gaat de karnemelk erbij, mix dit nog even kort (ca. 1 minuut) door. Het beslag wordt nu een soort van korrelig, het lijkt nu alsof het beslag geschift is maar dat hoort zo (zie foto beneden).
  • Spatel het bloem/bakpoeder mengsel door het beslag tot het volledig is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over je vorm en leg de rabarber stukken erbovenop, strooi er de 2 eetlepels suiker overheen en hij kan de oven in .
  • Bak de cake in het midden van de oven op 150 graden in ca. 50-55 minuten gaar. Elke oven bakt anders en elke bakvorm is anders, test altijd of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten dan is je cake gaar.
  • Laat de cake in de vorm zeker 10 minuten afkoelen voor je hem eruit haalt. Zet hem dan op een rooster om verder af te koelen. Voor je ervan gaat smullen strooi je er poedersuiker overheen, dat maakt het rabarbercakefeest compleet.