Ga terug

No bake cheesecake met kersen

Gewoon heel erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken.

Ingredi├źnten

  • 150 g bastognekoeken
  • 50 g boter
  • 300 g roomkaas, ik gebruik Philadelphia.
  • 125 g zure room
  • 1 tl vanille extract (de mijne is home made by Britt)
  • 50 g suiker
  • 200 g slagroom
  • 2 el citroensap
  • 125 g kersen ontpit en door de helft gesneden
  • 4 el kersenpuree
  • Springvorm ├ś20cm

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe, roer alles goed door zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast dan kan hij alvast iets opstijven terwijl jij de vulling maakt.
  • Mix de roomkaas met de suiker, vanille extract en de zure room luchtig. Mix in een andere kom de slagroom met de 2 el citroensap lobbig en mix deze dan kort door het roomkaas/zure room mengsel.
  • Schep de helft van de vulling in een kom en roer er 3 eetlepels kersenpuree door tot je een mooie roze vulling hebt. Giet in de bakvorm en leg er dan de gehalveerde kersen op, schep de andere helft van de vulling eroverheen en verdeel 1 eetlepel kersenpuree over de bovenkant, swirl deze door de bovenkant heen met de achterkant van een lepel. De no bake cheesecake gaat nu een nacht de koelkast in om op te stijven voor je hem kunt aansnijden.