Ga terug

Vegan pancakes met blauwe bessen en banaan

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag 1/2 uurtje laten rusten, mag, hoeft niet30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 (8-10 pancakes)

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 g Alpro Go On naturel
  • 75 g volkorenmeel
  • ½ banaan
  • 1 tl bakpoeder

De topping

  • ½ banaan
  • 125 g blauwe bessen
  • maple syrup

Instructies

  • Snij de halve banaan in schijfjes en prak deze met een vork klein, doe dan de alpro go on erbij en roer dit door, vervolgens volkorenmeel en bakpoeder erbij mengen tot een beslag en klaar ben je. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof 
    (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag wat blauwe bessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan.....
    Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met banaan, blauwe bessen en een scheut maple syrup.
    Deel je pancakes met de #receptvanRenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes.