Ga terug

PBJ (Pindakaas Banaan Frambozen) Power Pancake

Deze pancakes zijn de ideale maaltijd na een stevige workout maar ook heel erg lekker als je niet hebt gesport.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag laten rusten, mag, hoeft niet.30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 (8-10 pancakes)

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 g Hüttenkwark
  • 2 el melk
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillesuiker

De topping

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter) in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan.....
    Is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen en te toppen met banaan, frambozen en een drizzle pindakaas.
    Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanrenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van je pancakes..