Go Back

Groentebouillon

Deze bouillon is zo gemaakt en een lekkere en gezonde basis voor veel gerechten.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 15 min
Porties: 2 liter

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 laurierblad
  • 3 jeneverbessen
  • ½ tl korianderkorrels
  • ½ tl roze of witte peperkorrels
  • 2 ½ l water

Instructies

  • Maak de groenten schoon, snijd de ui in kwarten en de rest in grove stukken, maak een "boeketje" van de kruiden en bind ze samen. Neem een grote soeppan, doe hier alle ingrediënten in en vul aan met 2 ½ liter water, breng aan de kook en laat op een laag vuur 1 uur zacht trekken.
  • Schenk de bouillon door een fijne zeef en je groentebouillon is klaar voor gebruik.
  • Je kunt de bouillon na het zeven eventueel op smaak brengen met zout. Zelf doe ik dat niet, op smaak brengen doe ik op het moment dat ik de bouillon gebruik.

Notities

Ik vries de bouillon in porties van 1/2 liter in. Heb ik altijd een voorraad, lekker en makkelijk.