Ga terug

Bananenbrood met hazelnoten

Lekker voor ontbijt, als tussendoortje of bij de koffie.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 30 g kokosbloesemsuiker of een andere suiker
  • 2 eieren
  • 250 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 75 g geroosterde hazelnoten
  • 14 pecannoten

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden.
  • Snij de bananen in plakken, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn. Doe de suiker erbij, roer alles door laat dit staan tot gebruik.
  • Neem de cakevorm, vet deze in met boter en bebloem hem, zet weg tot gebruik.
  • Doe volkorenmeel, bakpoeder, snufje zout in een kom en roer dit door.
  • Mix de eieren door het banaan/suiker mengsel.
  • Doe de droge ingrediënten (volkorenmeel/bakpoeder/zout) bij de natte ingrediënten (bananen/suiker/ei) en mix dit tot een beslag met een garde. Als laatste meng je de hazelnoten door het beslag
  • Neem de ingevette en bebloemde cakevorm vul deze met het beslag en leg dan de pecannoten bovenop het beslag. Bak het bananenbrood ca. 45 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven gaar. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Steek de satéprikker in het brood, komt hij er "schoon" uit dan is het brood gaar, blijft er beslag aan plakken dan zet je hem nog even terug. Laat het brood 5 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Notities

Heb je geen geroosterde hazelnoten dan rooster je ze zelf. Dit is zo gedaan en de hazelnoten krijgen zoveel meer smaak, het is de kleine moeite meer dan waard.
Doe de hazelnoten in een schaal en zet ze 4-5 minuten in de op 175 graden voorverwarmde oven.